25 марта 2017, 19:17

Росія не готова почати повномасштабне вторгнення: Ілларіонов розповів коли Путін почне захоплення України

Колишній радник президента РФ Андрій Ілларіонов розповів, коли Путін буде готовий почати повномасштабне вторгнення в Україну та про те, який інтерес в Україні Росія має зараз.

Росія не готова почати повномасштабне вторгнення: Ілларіонов розповів коли Путін почне захоплення України

За словами Ілларіонова в даний момент військових сил, зосереджених на кордоні з Україною недостатньо, щоб розпочати повноцінну війну проти України або хоча б захопити її лівобережну частину, пише видання "Хвиля".

В той же час політик зазаначив, що наявногго особового складу та техніки може цілком вистачити для окупації Донецької та Луганської областей.

"Проведений аналіз військових дій Кремля показав, що стосовно України повномасштабне військове вторгнення Путін ніколи не планував. Сили, зосереджені Москвою на російсько-українському кордоні, від Брянська до Таганрогу, були абсолютно недостатні для повномасштабного вторгнення в Україну. У березні-червні 2014 року розвідка повідомляла про 30-40 тисяч військовослужбовців, розміщених уздовж більш ніж тисячокілометрової кордону. Щоб провести серйозну операцію по захопленню і стійкої окупації Східної, Південної або Лівобережної України, потрібне угруповання чисельністю не менше одного мільйона чоловік. Таких сил на російсько-українському кордоні протягом останніх трьох років ніколи не було", - пояснив Ілларіонов.

Таким чином, він підкреслив, що поки на кордоні не буде зосереджено військо чисельністю хоча б в кілька сотень людей, говорити про повномасштабне вторгенння не доводиться. Однако можна сміливо чекати на диверсії та провокації.

До цього екс-радник Путіна попередив про можливе вторгнення російської армії у Білорусь, підкресливши, що Мінськ наразі знаходиться у гіршому станоіищі, ніж Україна в 2014 році.

Последние новости