24 марта 2017, 11:18

Росію підставили: прокремлівські силовики назвали вбивцю Вороненкова "клоуном", а саме вбивство - провокацією

Член Громадської палати Російської Федерації, президент Асоціації ветеранів підрозділу антитерору "Альфа" Сергій Гончаров назвав вбивство екс-депутата Госдуми Дениса Вороненкова спробою підставити Росію, натякнувши на економічний мотив злочину.

Росію підставили: прокремлівські силовики назвали вбивцю Вороненкова "клоуном", а саме вбивство - провокацією

Сергій Гончаров заявив, що убити Вороненкова могли люди, що вирішили помститись йому за його "нечистоплотну фінансову діяльність", передає одне із російських ЗМІ.

Він також підкреслив, що як для кіллера вибвця обрав найбільш ненадійну зброю - пістолет ТТ. Так, на його думку, вбивство Вороненкова могли організувати українські націоналісти, щоб вкотре на весь світ заявити про те, що Росія ображає Україну.

Також представник  підрозділу "Альфа" зазначив, що у вбивстві колишнього депутата Госдуми може бути суто фінансовий мотив, бо, за словами, Гончарова, Воронеков переїхав в Україну саме через кримінальне переслідування стосовно його фіндіяльності.

"Версії дві. Перша - українські націоналісти у черговий раз вирішили підставити Росію даними вбивством, щоб потім кричати на весь світ, що Росія ображає бідну маленьку Україну. Можна ж найняти клоуна, який у червоних кросівках, у капюшоні, з пістолетом ТТ. Для кілера це найбільш ненадійна зброя! Вороненков від нас втік не як політичний діяч, в політиці він ніхто. Він втік як людина, яка притягується до кримінальної відповідальності за махінації і ті кримінальні розборки, які проводив на території Росії. Є варіант, що люди помстилися за його нечесну фінансову діяльність і за його борги", - заявив в інтерв'ю Гончаров.

Нагадаємо, що колишній депутат Госдуми РФ Денис Воронеков, що надав важливі свідчення у справі Януковича і попросив притулок в Україні, був жорстоко вбитий у центрі Києва вчора, 23 березня. Пізніше стало відомо, що вбивця депутата помер у лікарні.

Последние новости