23 марта 2017, 16:54

Російський опозиціонер назвав причину вбивства Вороненкова

Російський політик і опозиціонер Ілля Яшин прокоментував вбивство свідка у справі екс-президента України Віктора Януковича Дениса Вороненкова. На його думку, з боку Росії це був акт залякування. Про це він повідомив в ефірі одного з російських телеканалів, новину передає "Діалог. UA".

Російський опозиціонер назвав причину вбивства Вороненкова

За словами Яшина, Вороненков уже давно піддавався жорсткій критиці з боку російських політиків і ЗМІ за свої свідчення у справі державної зради Януковича, тому слід було очікувати помсти від Кремля.

На думку опозиціонера, Вороненкову як основному свідку у кримінальній справі екс-президента слід було надати посилену охорону. Усі хто мають позицію, відмінну від позиції верхівки Російської Федерації, не можуть відчувати себе у безпеці в жодній країні світу.

Яшин вважає, що Вороненков не володів цінною інформацією. Причиною вбивства був сам факт надання свідчень у суді.

"Вороненкова вбили не за те, що він щось сказав або міг сказати, його вбили в цілому за вчинок. Тому це виглядає як помста, як теракт, як акт залякування", - підсумував Яшин.

Раніше повідомлялося, що до організації вбивства екс-депутата російської Думи Дениса Вороненкова причетний близький до Путіна генерал Олег Феоктистов.

Последние новости